در مطلب سئو چیست اشاره ای به onpage seo کردیم، در این مطلب به بیان جامع سئو داخلی خواهیم پرداخت. می توان گفت سئو داخلی ارتباط مستقیمی با کلمات کلیدی و سایر فاکتورها دارد و تنها یک سری اصولی است که رعایت کردن آن منجر به این می شود که توسط موتورهای جستجو بیشتر شناخته شوید و به آنچه می خواهید در صفحه نتایج گوگل برسید. سئو داخلی که اغلب به SEO On-page مشهور است یکی از دو نوع از سئو وبسایت محسوب می شود که در واقع برای ارتقای سایت شما استفاده می شود. 

همانطور که می دانید گوگل اخیرا یک به روز رسانی بسیار مهمی ارائه داده است که سبب شده است رتبه بندی وبسایت ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. احتمالا تمامی شما مدیران وبسایت با جی تی متریکس آشنایی دارید. جی تی متریکس یکی از بزرگترین معیارهای گوگل برای رتبه دهی به وبسایت هاست و مهمترین ابزاری است که برای آنالیز وبسایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.

پیش از آنکه جی تی متریکس الگوریتم های خود را آپدیت کند، اغلب کسب و کارها تنها با نصب وردپرس روی وبسایت خود به تولید محتوای متنی و بهینه کردن متا دیسکریپشن، متناسب بودن چگالی کلمات کلیدی در سئو، آلت تکست (متن جایگزین) عکس و سایر کارها از این قبیل وبسایت خود را بهینه می کردند و با مشکل زیادی مواجه نمی شدند.  

تاثیر جی تی متریکس بر سئو داخلی

اما با آپدیت جدید جی تی متریکس دیگر فرایند سئو کردن وبسایت به این سادگی نیست. در سال های گذشته هر کسب و کاری که از وردپرس برای مدیریت محتوای خود استفاده می کرد سریعا جواب خوبی می گرفتند و می توانستد در صفحه نتایج گوگل رتبه خوبی دریافت کنند. زیر در وردپرس دقیقا المان های جی تی متریکس رعایت شده بود، بنابراین نیازی به رعایت کردن تک تک مواردی که جی تی متریکس از شما می خواست نبود و وردپرس به صورت پیش فرض تمام موارد را رعایت کرده بود اما الان دیگر این اتفاق نمی افتد و شما باید تمامی مواردی که در PHP یا هر CMS دیگری رعایت می کردید را در وردپرس نیز رعایت فرمایید.

مواردی که جی تی متریکس برای بهینه سازی سایت شما برمی شمرد خیلی هم کم نیست چه بسا موارد بسیار پیچیده تر هم شده است. اگر قصد یادگیری الگوریتم های جی متریکس جدید را دارید به بخش آموزش جی تی متریکس جدید وبسایت سئولب مراجعه نمایید.

اگر کسب و کاری دارید که قصد ارتقای آن را دارید و می خواهید به سئو داخلی آن بیشتر رسیدگی کنید بهتر است نکات گفته شده در این نوشتار را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. همچنین بسیار پیش آمده است که صاحبین کسب و کار درباره فاکتورهای سئو داخلی اطلاعات زیادی ندارند و نیروی متخصصی که برای سئو استخدام می کنند گاها درباره پیاده سازی سئو داخلی مردد می شوند. 

 

جی تی متریک و سئو داخلی

این مقاله می تواند نیازهای یک صاحب کسب و کار را به گونه ای برطرف کند که بدانند در وبسایت خود با چه مشکلاتی مواجه هستند و از متخصص سئو خود چه توقعاتی داشته باشند. گاها راهکارهایی برای رفع معمول ترین چالش های سئو داخلی ارائه می دهیم که می تواند برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ بسیار مفید باشد. 

 

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی چیست؟ این سوالی است که می تواند هم برای تازه کارهای سئو هم برای مدیران کسب و کار به وجود بیاید. سئو داخلی در واقع فرایندی تحلیلی و خلاقانه است که در جهت بهبود مشاهده وبسایت توسط موتورهای جستجو (گوگل) مورد استفاده قرار می گیرد. اکنون دیگر زمان آن فرا رسیده است که هدف مشتریان خود را از جسنجو بدانید و جستجوگر را مجاب کنید که به سایت شما سر بزند.

در واقع آنچه باید در سئو داخلی پرداخته شود بسیار متنوع است مثلا باید صفحات وبسایت شما به گونه ای باشد که به تمام سوالات کاربرهای شما بتواند به خوبی پاسخ دهد. سئو داخلی در حقیقت فرایندی که چندجانبه است و بسیار فراتر از محتواست دقیقا برخلاف تصور همگان! ابتدا لازم است که محتوای خود را ایجاد کنید اما این به این منظور نیست که کل فرایندی که شما باید برای سئوی داخلی بپردازید محتوا و بهینه سازی محتواست.

سئو داخلی در حقیقت شامل دو بخش سئو تکنیکال و سئو محتواست که اکثر متخصصین سئو به بخش دوم یعنی بهینه سازی محتوا می پردازند، غافل از اینکه سئو تکنیکال زودتر و بهتر نتیجه موردنظر شما را به دست می آورد. علاوه بر این رسیدگی به سئو تکنیکال فرایند رتبه آوری شما در موتورهای جستجوی گوگل را تسریع می بخشد.

اغلب کارهایی که لازم است برای سئو داخلی انجام شود شامل موارد متنوعی می شود. متاسفانه افراد زیادی هستند که فکر می کنند کسی که سئو داخلی یک وبسایت را بهبود می بخشد، در حقیقت به سئو محتوای وبسایت می پردازد. اما اصلا اینگونه نیست که اغلب درباره آن فکر می کنند. در مقابل عده ای نیز فکر می کنند تنها دانستن یک سری ترفندها از سئو کلاه سفید و کلاه سیاه برای سئو کردن کفایت می کند اما جالب است بدانید که سئو داخلی خیلی بیشتر از مواردی که گفته می شود به موارد فنی سایت گره خورده است.

 

چرا سئو داخلی انجام دهید؟

کسی که به سئو داخلی می پردازد باید به موارد مختلفی مسلط باشد از جمله، محتوا، کدنویسی و رفع ایرادات فنی و ساختاری وبسایت و همچنین گاهی نیازمند طراحی لندینگ یا بهینه سازی آن است. یک مدیر وبسایت باید تلاش کند که بهترین نتیجه کار را از کسی که سئو داخلی سایت را به عهده دارد بگیرد که لازمه آن دانستن اصول سئو داخلی یا به عبارتی فاکتورهای لازم برای سئو داخلی است. شما اگر مدیر یک وب سایت هستید باید نسبت به تمام این فاکتورها اشراف کامل داشته باشید.

 

فاکتورهای سئو داخلی

گوگل در سال ۲۰۲۰ به اندازه کافی هوشمند است که بتواند فرق کلمات مترادف و کلمات کلیدی مرتبط را درک کند، اما این لزوما به این معنا نیست که درباره استراتژی کلمات کلیدی در صفحات وب وسواس داشته باشید. گوگل در حقیقت می فهمد که وقتی مثلا عبارت بهترین گوشی اپل را سرچ می کنید به دنبال جدیدترین اطلاعات درباره گوشی اپل اخیر هستید.

سئو داخلی فاکتورهای زیادی دارند و می توان گفت جزو ساده ترین مواردی هستند که یک متخصص سئو به آنها می پردازد که ما می خواهیم تنها به ذکر موردی آنها اکتفا کنیم. در ادامه به شرح کامل آنها پرداخته ایم.

  • محتوا: محتوای منحصر به فرد همراه با کلمه کلیدی و کلمات کلیدی مشابه باشد
  • تایتل:‌ عنوان محتوای شما شامل کلمه کلیدی باشد
  • متن جایگزین عکس:‌ شامل موضوع و کلمه کلیدی باشد
  • URL:‌ موضوع و کلمه کلیدی مربوطه در آن ذکر شود
  • لینک داخلی و خارجی:‌ دارای لینک به صفحات دیگر وبسایت شما باشد همچنین در صورت نیاز دارای لینک خارجی معتبر باشد

 

سئو داخلی

 

 محتوای خوب تقاضای شما را بالا می برد

از  فاکتورهای سئو داخلی مهم گوگل که به طور کلی برای بهینه سازی وب سایت مورد استفاه قرار می گیرد، یک محتوای خوب است که می تواند تقاضای کاربر را به خوبی تامین کند. بهترین مطلب آن است که بهترین کارش تامین تقاضای کاربر شما باشد، چندان اهمیت ندارد متن، صدا یا ویدئو باشد مهم اینجاست که بتواند محتوایی باشد که قابلیت به اشتراک گذاری داشته باشد.

از نظر سئو، تفاوتی بین بدترین و بهترین محتوا در سطح وب وجود ندارد؛ چون گوگل چندان متوجه خوبی و بدی آن نمی شود بلکه از بازخوردهایی که دریافت می کند، متوجه می شود که این محتوا خوب است یا بد! در صورتی که محتوای شما طوری نباشد که کسی را ترغیب کند که به آن لینک دهد، بعید است که در رتبه بندی موتورهای جستجو تحت تاثیر قرار گیرد. این اتفاق اغلب می افتد و مدیرهای وب سایت تصور می کنند که محتوا می تواند به تنهایی ترافیک وب سایت آنها را هدایت کند اما:

محتوایی که نتواند تقاضای کاربر را برطرف کند و به گونه ای باشد که کاربر نتواند به آن لینک دهد، از نظر موتورهای جستجوی گوگل یک محتوای بد است؛ این قضیه برای اغلب افراد نیز صدق می کند و قطعا کاربرهای زیادی را جذب خود نمی کند.

 

چطور سئو داخلی را بررسی کنید؟

قطعا شنیده اید که یک متخصص سئو به شما گفته باشد باید کلمه کلیدی خود را N بار در محتوا تکرار کنید! حتما تا الان مشاورهای سئو به شما گفته اند که اگر کلمه کلیدی خود را در محتوای خود N بار تکرار کنید گوگل به طور خودکار به شما رتبه می دهد! این گفته کاملا نادرست است این حرف های فریبنده را تا می شنوید انکار کنید. سئو فاکتورهای زیادی دارد و تنها با تکرار یک کلمه کلیدی یا حتی گنجاندن باقی کلمات کلیدی مشابه به تنهایی کمکی به رتبه گرفتن وبسایت شما نمی کند بلکه مجموعه ای از دستوررالعمل ها لازم است انجام دهید تا فقط محتوای وبسایت خود را بهینه کنید.

گوگل به دنبال کلمات کلیدی شما در محتوایتان می گردد درست است اما باید ارزشی داشته باشد که بتواند به محتوای شما رتبه دهد به عبارتی یک صفحه در کنار اینکه سئو محتوای آن انجام شده است باید از نظر کاربران نیز یک محتوای با ارزش به حساب آید و اینگونه به نظر نرسد که گویا توسط یک ربات نوشته شده است و هیچ معنای درستی ندارد تنها یک سری کلمات کلیدی است که در یک متن تکرار شده است.

البته این مقاله تنها به مواردی که لازم است در حین سئو داخلی بدانید اشاره می کند که در ادامه به مقاله هایی در خصوص سئو خارجی هم می پردازیم چون به عنوان یک مدیر وبسایت لازم است که بدانید سئو داخلی و خارجی چیست و بدانید که متخصص سئو مجموعه شما باید کدام موارد را مدنظر داشته باشد.

سئو داخلی

تفاوت سئو داخلی و خارجی همانطور که از اسمش مشخص است به درون و بیرون وب سایت مربوط است و قطعا با ابزار سئو داخلی متفاوت است. اما آنچه لازم است بدانید این است که رسیدگی تنها به سئو داخلی یا تنها به سئو خارجی به هیچ وجه کافی نیست و باید هر دو همزمان رسیدگی شوند.

 

چطور از کیوردهای اصلی خود برای سئو داخلی استفاده کنیم؟

کلمات کلیدی که برای متن خود استفاده می کنید باید به طور طبیعی استفاده شده باشد، استفاده زیاد از یک کلمه کلیدی حتی اثر بد نیز ممکن است برای محتوای صفحه شما نیز داشته باشد پس هنگام استفاده از آن هوشمندانه رفتار کنید.

سئو داخلی اوایل تنها پرداختن به مواردی مانند این بود که متا دیسکریپشن (توضیحات متا) را چطور بنویسیم، کلمه کلیدی را ابتدای عنوان قرار دهیم، کلمات مشابه در متن استفاده کنیم، تصاویر را بهینه کنید یعنی آلت تکست یا متن جایگرین تصویر عکس را هم طوری بنویسید که دارای کلمه کلیدی شما باشد اما واقعا این موارد به تنهایی معنای سئو داخلی را نمی دهند.

سئو داخلی بیشتر از آنکه مربوط به محتوا باشد تکنیکال و فنی است و تا زمانی که سایت شما از نظر فنی و ساختاری درست نباشد رتبه گرفتن محتواها و صفحات شما با مشکل جدی روبه رو می شود پس اصلاح کردن مشکلات فنی سایت خود را در دستور برنامه های خود قرار دهید.

 

 هوشمندانه URL خود را بنویسید

هر متخصص سئو باید اطمینان حاصل کند که لینک سازی داخلی به طور هوشمندی برای وب سایت شما انجام شده باشد.

این URL به وضوح سلسله مراتب اطلاعات موجود در صفحه را نشان می دهد (تاریخچه مربوط به بازی های ویدیویی در زمینه بازی ها به طور کلی است). این اطلاعات برای تعیین ارتباط یک صفحه وب داده شده توسط موتورهای جستجو استفاده می شود. با توجه به سلسله مراتب، موتورها می توانند نتیجه بگیرند که این صفحه به طور کلی مربوط به تاریخ نیست بلکه بیشتر مربوط به تاریخچه بازی های ویدیویی است. این امر آن را به عنوان نامزدی ایده آل برای نتایج جستجو مرتبط با تاریخچه بازی های ویدیویی تبدیل می کند.

بدون نیاز به پردازش محتوای صفحه، می توان تمام این اطلاعات را حدس زد.

سئو داخلی و URL

ساختار URL چرا مهم است؟

چون به موتورهای جستجوی گوگل کمک می کند  که تا حدودی به اهمین صفحه پی ببرند و معیار مهمی را برای رتبه آن صفحه در نظر بگیرند. به همین دلیل است که انکر تکست ها بسیار مفید هستند و باید مرتبط با متن و کلمات کلیدی شما نوشته شوند. چون اگر کلمه کلیدی در URL گنجانده شود افراد به احتمالا خیلی قوی توقع خواندن یک مطلب در رابطه با همان کلمه کلیدی را دارند و همین منجر به لینک گرفتن محتوا و در نهایت صفحه شما می شود.

 

کار را برای گوگل آسان کنید

  1.  کلیدواژه های موردنظر بری صفحه خود را جستجو کنید
  2.  مشخص کنید که کدام صفحات برای این کلمات کلیدی رتبه بالایی دارند.
  3.  مشخص کنید که آن صفحات دارای چه ویژگی هایی هستند.
  4.  در انتها سعی کنید یک محتوای عالی ایجاد کنید.

اینکه می گوییم کار را برای گوگل ساده کنید به این منظور است که یک محتوای 10x ایجاد کنید. سئو یعنی جذب ترافیک ارگانیک پس هدف هر مدیر وب سایتی از سئو این است که ترافیک ارگانیک بسیار خوبی جذب نماید که در نهایت آن منجر به فروش یا بازدید بیشتر شود.

 

محتوای 10x ترافیک ارگانیک را افزایش می دهد

محتوای 10x یعنی محتوایی که روی کلمه کلیدی موردنظر ۱۰ برابر از سایر محتواها روی همان کلمه کلیدی بهتر باشد. طبیعتا ساختن اینچنین محتوایی بسیار سخت است اما همانطور که می دانید قطعا سود بالایی در ترافیک ارگانیک به دست می آورد. 

اگر مدیر یک وبسایت هستید از محتوانویس خود بخواهید اینچنین محتوایی ایجاد کند، محتواهای در سطح وب را بررسی کند، لینک های داخلی و خارجی آنها را مورد بررسی قرار دهد. این ها کارهایی است که یک مدیر محتوا باید از محتوانویس خود درخواست کند. اگر به محتوانویس خود سئو داخلی بیاموزید قطعا تولید محتوای 10x برای شما ساده تر و زودتر ایجاد می شود. 

بخاطر داشته باشید که طول محتوای شما قطعا تاثیر چندانی در سئو داخلی شما ندارد، پس هیچ فرمول جادویی برای سئو داخلی وجود ندارد. اما با توجه به آپدیت جدید، گوگل بیشتر به محتواهای بالای ۲۵۰۰ کلمه اهمیت می دهد و سعی می کند رتبه بهتری برای آنها در نظر بگیرد اما این بدان معنا نیست که شما حتما باید محتوای بالای ۲۵۰۰ کلمه داشته باشید بلکه هر محتوای شما بسته به موضوعی که به آن می پردازید می تواند طول متفاوتی داشته باشد.

 

محتوای خود را تغییر دهید

در این قسمت می خواهیم روش هایی را به شما بیاموزیم که چندان هم جدید نیستند اما یادگیری و پیاده سازی آنها می تواند کمک بسیار زیادی به سئو سایت شما کند. حتما شنیده اید و می دانید کیورد ریسرچ چقدر نقش زیادی در خلق محتوای شما دارد اما برای اینکه برای تحقق این امر جامه عمل بپوشانید باید تحقیق کلمات کلیدی را جدی بگیرید و عملی آن را اجرا کنید.

یک مدیر وبسایت موفق کسی است که از تک تک کلمات کلیدی اطلاع دارد و می داند که با کدام کلمات کلیدی توسط موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کرده است. اما لازم است نه تنها در رابطه با آنها بدانید بلکه باید نحوه کیوورد ریسرچ را نیز جدی بگیرید و تک تک آنها را به درستی پیاده سازی کنید.

کیورد ریسرچ را جدی بگیرید

برای اینکه کیوورد ریسرچ خوبی انجام دهید باید موضوعات مورد نظر خود را پیدا کرده و در کنار آن موضوعات مشابه را گروه بندی کنید و در راستای انتشار و تولید آنها قدم درستی بردارید. یک سئوکار باید دائما به کلمات کلیدی خود توجه کند و آنها را در SERP جستجو کند، به بررسی و ارزیابی آنها بپردازد تا بتواند مشخص کند چه محتوایی با چه کیوردی نوشته شود و از آن برای رتبه بندی در سایت های رقیب استفاده کند.

محتوای خوب محتوایی است که بتوان به آن لینک داد

هنگامی که می خواهید محتوای خود را بنویسید باید چند نکته را توحه کنید: محتوا بلند است یا کوتاه؟ تصویر و ویديوی قوی دارد؟ دارای متن لیستی یا پاراگراف بندی درستی است؟ آیا ارزش منحصر به فردی برای محتوای خود ایجاد کرده اید که صفحه شما را نسبت به رقبایتان برای کلمه کلیدی موردنظر شما رتبه بندی کند. محتوای خوب محتوایی است که از نظر تصویری و ویدئویی قدرتمند باشد. 

 

تاثیر محتوا بر سئو داخلی

سئو داخلی باعث می شود که محتوای شما محبوب واقع شود اما نکته ای که لازم است بدانید این است که:

در دام تاکتیک های کم ارزش و نمایشی سئو نیفتید چون این تاکتیک ها نه تنها تاثیر خوبی روی وبسایت شما ندارند، بلکه ممکن است صدمه ای جبران ناپذیر به وبسایت شما وارد کنند.

 

محتوای تکراری ایجاد نکنید

همگی می دانید محتوای تکراری یعنی چه، اما قطعا زمانی که محتوا ایجاد می کنید فراموش می کنید که به این مسئله توجه کنید. یک محتوا به هیچ عنوان نباید با سایر محتواهای شما همپوشانی داشته باشد.

علاوه بر این شما مدیر یک وبسایت یا مدیر محتوای یک وبسایت باید بدانید که محتوایی که در وبسایت شما منتشر می شود تکراری است یا خیر! منظور از تکرای یعنی آیا کپی شده از سایر وبسایتهاست و هیچ تمایزی با سایرین نداشته باشد چرا که اگر یک محتوا تکراری باشد موحب افت رتبه وبسایت شما می شود. 

تکراری بودن لزوما به معنی کپی بودن یک محتوا نیست هر محتوای شما با دیگری حتی شباهت هم داشته باشد، از نظر گوگل تکراری محسوب می شود. البته ابزارهای زیادی در گوگل وجود دارد که شما می توانید محتوای وبسایت خود را آنجا آنالیز کنید و درصد تکراری بودن آن را به دست آورید.

شما مدیر یک وبسایت نیاز دارید که بدانید برای رفع مشکل تکراری بودن محتوا باید از چه تگی استفاده کنید، به اصطلاح به آن تگ کانونیکال  rel = canonical می گویند.

پیشنهاد می کنیم مقاله ۱۴ ایده محتوا خلاقانه و جذاب برای کسب و کار را مطالعه نمایید.

 

نحوه دیباگ کردن تکراری بودن محتوا

اگرچه گوگل برای محتوای تکراری پنالتی در نظر نمی گیرد، اما نسخه های تکراری محتوای شما را در نتایج جستجو فیلتر می کند و چنانچه دو یا چند محتوای تکراری داشته باشید در حقیقت گوگل برای هردوی آنها یک URL برای نمایش در نتایج جستجو در نظر می گیرد و نسخه های تکراری آن را از صفحه نتایج پنهان می کند. توجه کنید که این پنالتی نیست! در حقیقت گوگل آنها را فیلتر می کند تا یک محتوا از وبسایت شما را نمایش دهد.

 

در انتها تفکر کنید

 در آخر تنها به صورت موردی پیشنهاداتی را ارائه می دهیم که می تواند در راستای سئو داخلی شما بسیار پربازده باشد.

  • محتوای اتوماتیک از کاربرهایتان ایجاد کنید.
  • چک لیست نهایی درست کنید.

در انتها آنچه مهم است را در مقاله مطرح کردیم و نکات لازم را دانستید. حالا می توانید بدانید که محتوانویس خود یا حتی مدیر محتوای شرکت خود را چطور مدیریت کنید. الان آماده هستید تا برای بهبود سئو داخلی وبسایتتان چطور قدم بردارید، چه راهکارهایی باید برای بهینه سازی سئو داخلی ارائه دهید. علاوه بر این دیگر می دانید باید در حین مصاحبه چه سوالاتی مطرج کنید و در انتها از چه کسی توقع داشته باشید که سئو داخلی وبسایت شما را به عهده بگیرد.

اینها تنها بخش بزرگی از مواردی بود که لازم است برای استخدام فردی که سئو سایت شما را به عهده دارد بدانید. در نتیجه برای اینکه در سئو داخلی تبهر داشته باشید باید دست به عمل بزنید و با تک تک موانع و مشکلاتی که سر راه شما قرار می گیرد روبه رو شوید.



نظرات کاربران

نیما

شنبه, 25 اردیبهشت 0


من یه سایت آموزشی دارم در حوزه زبان آلمانی. برای شروع هم قصد دارم تمام آموزش ها رو رایگان منتشر می کنم. یه سری دسته بندی دارم برای مثال آموزش زبان مبتدی آلمانی با ترجمه فارسی متن های المانی معروف، اصطلاحات و یکسری آموزش های دیگه در قالب pdf. من تمام این موضوعات رو بصورت محصول رایگان و با ووکامرس توی سایت قرار میدم بنظر شما این کار از نظر سئو و گوگل ایرادی نداره؟ اینکه مثلا من فایل صوتی رو در ووکامرس دارم قرار می دم و اینکه فعلا تمام محصولات من رایگان هستش.

مهرداد

سه شنبه, 21 بهمن 99


سلام ممنونم از ومقاله خوب و کاملی که تو سایت به اشتراک گذاشتید. من برنامه نویس هستم و جدیدا سایت خودم رو بالا آوردم و میخوام تو نتایج گوگل دیده بشم. از طرفی دوست دارم خودم بتونم سایتم رو سئو کنم میخواستم بدونم از نظر شما میتونم یا بهتره سایتم رو بدم به یک متخصص سئو

بهنام داوودی

دوشنبه, 20 بهمن 99


سلام یک سری مقاله تو سایت خودم منتشر کردم و با سرچ این مقاله شما رو پیدا کردم و به طور کامل خوندم. میخوام مقاله هام رو سئو کنم و کدوم یکی از فاکتور های سئو داخلی اهمیت بیشتری داره؟

نظر تازه ای ثبت کنید