7 مرحله ساده برای طراحی سایت
همه ما می دانیم که پیروی کردن از یک سری مراحل در طراحی سایت می تواند به شما در ارائه سریعتر و کارآمدتر وب سایت کمک کند. طراحان سایت اغلب در مورد مراحل طراحی سایت با تمرکز بر مسائل فنی مانند فریم ها، کد ها و مدیریت محتوا فکر می کنند.
در اصل طراحی بهینه سایت در مورد چگونگی هماهنگ کردن دکمه های مختلف یا حتی تصاویر زیبا نیست. طراحی عالی در واقع داشتن یک فرایند کلی از مراحل طراحی سایت است که با یک استراتژی جامع هماهنگ شده است.
وب سایت های خوب طراحی شده فراتر از زیبایی ظاهری هستند. آن ها کاربران را جذب می کنند و به مردم کمک می کنند تا محصول، شرکت و برند تجاری خود را از طریق شاخص های مختلف، شامل تصاویر، متن و تعاملات دیگر پیدا کنند. این بدان معناست که هر عنصر سایت شما باید در جهت یک هدف مشخص کار کند.
اما چگونه می توان به ترکیب خوبی از مراحل طراحی سایت دست یافت؟
در ادامه به 7 مرحله از مراحل طراحی سایت اشاره خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
1. شناسایی هدف: یکی از مهمترین مرحله از مراحل طراحی سایت، تعیین کردن اهداف سایت جدید است. قرار است سایت برای چه و پاسخگویی به کدامیک سوال ها طراحی شود؟
2. تعریف حدود سایت: هنگامی که اهداف سایت را بدانیم، می توانیم محدوده پروژه را مشخص کنیم. به این معنا که جدول زمانی ایجاد کنیم تا صفحات وب و ویژگی های کلی سایت را برای تحقق سازی هدف اصلی سایت مورد بررسی قرار بدهیم تا پروژه با نظم و راهبری کامل پیش رود.
3. نقشه سایت و ایجاد فریم مناسب: با مشخص بودن دامنه، می توانیم به بررسی نقشه سایت بپردازیم و تعریف کنیم که چگونه محتوا و ویژگی هایی که در مرحله قبل تعریف کردیم به هم مرتبط خواهند بود.
4. ایجاد محتوا: اکنون که تصویر بزرگتری از سایت در ذهن داریم، می توانیم شروع به ایجاد محتوا برای صفحات جداگانه کنیم، همیشه بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را در نظر داشته باشیم تا صفحات را بر روی یک موضوع متمرکز نگه داریم. بسیار مهم است که محتوای واقعی برای مرحله بعدی داشته باشید.
5. عناصر بصری: همراه با معماری کلی سایت و مقداری محتوا، می توانیم روی جلوه های بصری سایت کار کنیم. بسته به دید کاربر، این موضوع ممکن است از قبل به خوبی تعریف شده باشد، اما شما همچنین می توانید سبک بصری خود را خلاقانه از ابتدا تعیین کنید.
6. آزمایش: در حال حاضر، هنگامی که همه صفحات خود را تهیه کردید و نحوه نمایش آنها را برای بازدیدکنندگان سایت تعریف کردید، وقت آن است که مطمئن شوید همه صفحات به خوبی کار می کنند. بررسی دستی سایت در انواع دستگاه ها و تحلیل آن با خزنده های خودکار سایت را در الویت قرار دهید تا همه چیز، از مسائل مربوط به تجربه کاربر گرفته تا پیوندهای خراب را شناسایی کنید.
7. راه اندازی سایت: هنگامی که همه چیز به زیبایی و هماهنگی کار می کند، زمان اجرای سایت شما فرا رسیده است! این باید شامل برنامه ریزی زمان راه اندازی و استراتژی های ارتباطی باشد. یعنی چه زمانی سایت را راه اندازی می کنید و چگونه جهان را از وجود خود و کسب و کارتان مطلع می کنید؟
مراحل طراحی سایت در 7 مرحله ساده
برای طراحی، ساخت و راه اندازی وب سایت 7 مرحله را به اختصار توضیح دادیم. در ادامه به بررسی دقیق این 7 مورد مهم می پردازیم:
1. شناسایی هدف:
در مرحله اولیه، طراح باید هدف نهایی از طی کردن مراحل طراحی سایت را مشخص کند. معمولاً در تحلیل رفتار کاربر و یا بررسی رقبا این هدف دقیق تر مشخص می شود. سوالاتی که برای مشخص شدن بهتر هدف باید در این مرحله از مراحل طراحی و توسعه سایت مورد بررسی و پاسخ قرار گیرد عبارتند از :
1. سایت برای چه کسانی است؟
2. آنها انتظار دارند چه چیزی را پیدا کنند و یا آن جا انجام دهند؟
3. آیا هدف اصلی این وب سایت اطلاع رسانی، فروش، سرگرمی و است؟
4. آیا وب سایت باید پیام اصلی یک برند را به مستقیم منتقل کند یا بخشی از یک استراتژی برند را گسترده تر با تمرکز بر منحصر به فرد بودن ارائه دهد؟
5. در صورت وجود، چه سایت هایی رقیب شما به حساب می آیند و چگونه باید سایت شما از آن رقبا متمایز شود؟
این مهمترین بخش از مراحل طراحی سایت است. اگر همه این سوالات به طور واضح و مختصر پاسخ داده نشوند، کل پروژه می تواند در مسیر اشتباه حرکت کند.
ممکن است نوشتن یک یا چند هدف مشخص شده، یا خلاصه یک پاراگراف از اهداف مورد انتظار از سایت نیز مفید واقع شود و طرح را در مسیر درست قرار دهد. اطمینان حاصل کنید که مخاطبان هدف سایت را می شناسید و دانش کار در مورد رقابت در بازار را نیز دارید. توسعه یافتن سایت و کسب و کارتان نیازمند پاسخ دهی به این سوال است.
ابزارهایی برای مرحله شناسایی اهداف سایت می تواند به شما کمک کند:
1. شخصیت مخاطب ( Audience personas )
2. خلاصه خلاقیت (Audience personas )
3. تجزیه و تحلیل رقبا ( Audience personas )
4. ویژگی های برند ( Audience personas )
2. تعریف دامنه
یکی از دغدغه های رایج ترین پروژه های طراحی سایت، مواجه شدن با محدوده حرکت و مسیر سایت است. در ابتدا ممکن است مشتری با یک هدف خاص وارد سایت شما شود، اما این اهداف به تدریج گسترش می یابد ، تکامل می یابد و یا به کلی تغییر می کنند.
این نکته لزوماً برای طراحان مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا اغلب می تواند منجر به سفارش کار بیشتر شود. اما اگر انتظارات افزایش یافته با افزایش بودجه یا جدول زمانی مطابقت نداشته باشد، پروژه می تواند به سرعت کاملاً غیرواقعی شود.
یک نمودار مناسب، که یک جدول زمانی واقع بینانه برای پروژه، می تواند به تعیین مرزها و مهلت های قابل دستیابی کمک کند. این یک مرجع ارزشمند برای طراحان و مشتریان ارائه می دهد و به تمرکز همه بر روی کار و اهداف در دست، کمک می کند.
ابزارهای تعریف محدوده
1. یک قرارداد
2. نمودار ها (یا سایر تجسم زمان بندی)
3. نقشه سایت و ایجاد فریم مناسب
نقشه پایه سایت و اساس خوب، باعث طراحی وب سایت مناسب می شود. این به طراحان وب کمک می کند تا ایده روشنی از معماری و اطلاعات وب سایت داشته باشند و روابط بین صفحات مختلف و عناصر محتوا را به خوبی به هم وصل کنند.
ساختن یک سایت بدون نقشه سایت مانند ساختن یک خانه بدون نقشه است. و در این حالت به ندرت نتیجه خوبی حاصل می شود.
گام بعدی این است که از طرحی الهام بگیرید و فریم خاص خود را بسازید. Wireframes چارچوبی برای ذخیره طراحی بصری و عناصر محتوایی سایت ارائه می دهد و می تواند به شناسایی چالش ها و شکاف های احتمالی در نقشه سایت کمک کند.
اگرچه یک wireframe حاوی هیچ عنصر نهایی طراحی نیست، اما به عنوان چگونگی ظاهر سایت عمل می کند. همچنین می تواند به عنوان ایده ای الهام بخش برای قالب بندی عناصر مختلف عمل کند. برخی از طراحان از ابزارهای نرم مانند Balsamiq یا Webflow برای ایجاد وایر فریم خود استفاده می کنند. اشخاصی هم دوست دارند به اصول اولیه پایبند بوده و از کاغذ و مداد استفاده کنند.
ابزارهایی برای نقشه برداری سایت و wireframe
1. قلم/مداد و کاغذ
1. Balsamiq
2. Moqups
3. Sketch
4. Axure
5. Webflow
6. Slickplan
7. Writemaps
8. Mindnode
4. ایجاد محتوا
یکی دیگراز اهداف مراحل طراحی سایت، هنگامی که چارچوب وب سایت شما آماده شد، می توانید با مهمترین جنبه سایت کار را ادامه دهید: ایجاد محتوا.
محتوا دو هدف اساسی دارد:
هدف اول: محتوا باعث تعامل و عمل می شود.
اول، محتوا خوانندگان را درگیر می کند و آنها را به انجام اقدامات لازم برای تحقق اهداف سایت سوق می دهد. هم خود محتوا (نوشتار) و هم نحوه ارائه آن (تایپوگرافی و عناصر ساختاری) تحت تأثیر قرار می گیرد.
نثر کسل کننده ، بی جان و بیش از حد طولانی به ندرت توجه بازدیدکنندگان را برای مدت طولانی حفظ می کند. محتوای کوتاه، سریع و جذاب آن ها را جذب کرده و آن ها را مجبور می کند تا روی صفحات دیگر کلیک کنند. حتی اگر صفحات شما به محتوای زیادی نیاز داشته باشند - و اغلب نیاز دارند - به درستی "تکه تکه" شدن آن محتوا با تقسیم بندی آن به پاراگراف های کوتاه و افزودن تصاویر بصری می تواند به حفظ حس سبک و جذاب کمک کند.
هدف دوم: سئو
محتوا همچنین دید یک سایت را برای موتورهای جستجو افزایش می دهد. روش ایجاد و بهبود محتوا برای رتبه بندی خوب در جستجو به عنوان بهینه سازی موتور جستجو یا SEO شناخته می شود.
درست بودن کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی برای موفقیت هر وب سایت ضروری است. ابزار های متعددی از جمله Google Keyword Planner وجود دارند تا بتوانند شکما را در راه رسیدن به این کلمات کمک کنند. این ابزار حجم جستجو برای کلمات کلیدی و عبارات هدف احتمالی را نشان می دهد، بنابراین می توانید آنچه را که انسانهای واقعی در وب جستجو می کنند، به دست آورید. در حالی که موتورهای جستجو بیشتر و باهوش تر می شوند، استراتژی های محتوای شما نیز باید افزایش یابد. Google Trends همچنین برای شناسایی اصطلاحاتی که افراد هنگام جستجو استفاده می کنند مفید است.
روند طراحی سایت شرکت گرندیما نیز بر اساس طراحی وب سایت ها در زمینه سازگاری با موتور های جستجو یا همان SEO است. کلمات کلیدی که می خواهید رتبه آن ها را برچسب عنوان قرار دهید - هرچه به ابتدا نزدیکتر باشد، بهتر است. کلمات کلیدی همچنین باید در برچسب H1، توضیحات متا و محتوای اصلی ظاهر شوند.
محتواهایی که به خوبی نوشته شده اند، آموزنده هستند و دارای کلمات کلیدی هستند، راحت تر توسط موتورهای جستجو جمع آوری می شوند، که همه آنها به سهولت یافتن سایت کمک می کند.
به طور معمول ، مشتری شما قسمت عمده ای از محتوا را تولید می کند ، اما بسیار مهم است که شما راهنمایی هایی را در مورد کلمات کلیدی و عباراتی که باید در متن داشته باشند ارائه دهید.
ابزارهای جذاب تولید محتوا :
5. Google Docs
6. Dropbox Paper
7. Quip
8. Gather Content
ابزارهای مفید SEO:
1. Google Keyword Planner
2. Google Trends
3. Screaming Frog’s SEO Spider
5. عناصر بصری
سرانجام ، زمان ایجاد سبک بصری برای سایت فرا رسیده است. این بخش از فرایند طراحی اغلب توسط عناصر نام برند موجود، انتخاب رنگ و لوگوها و شکل می گیرد. اما این مرحله ای از مراحل طراحی سایت است که در آن یک طراح وب خوب می تواند واقعا بدرخشد.
تصاویر در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری نقش مهمی در طراحی سایت دارند. تصاویر باکیفیت نه تنها ظاهر و احساس حرفه ای به وب سایت می دهند، بلکه پیامی را نیز ارسال می کنند که با موبایل سازگار هستند و به ایجاد اعتماد دو طرفه کمک می کنند.
محتوای بصری باعث افزایش کلیک، تعامل و درآمد می شود. اما بیش از این ، مردم می خواهند تصاویر را در یک وب سایت مشاهده کنند. تصاویر نه تنها باعث می شوند که صفحه ای دست و پاگیرتر و هضم آن راحت تر شود ، بلکه پیام را در متن نیز تقویت می کند و حتی می تواند پیامهای حیاتی را بدون نیاز افراد به خواندن منتقل کند.
توصیه می کنم از یک عکاس حرفه ای برای گرفتن تصاویر مناسب استفاده کنید. می توانید عکس های رایگان را امتحان کنید اما به خاطر داشته باشید که تصاویر عظیم و زیبا می توانند سرعت سایت را به طور جدی کند کنند. می توانید از Optimizilla برای فشرده سازی تصاویر بدون از دست دادن کیفیت استفاده کنید و در زمان بارگذاری صفحه صرفه جویی زمان کنید. همچنین باید مطمئن شوید که تصاویر شما مانند سایت شما واکنش گرا هستند.
طراحی بصری یکی از مهم ترین مراحل طراحی سایت است و راهی برای برقراری ارتباط و جذابیت کاربران سایت است. اگر آن را به درستی دریافت کنید، می تواند موفقیت سایت را تعیین کند.
ابزارهایی برای عناصر بصری :
• The usual suspects (Sketch, Illustrator, Photoshop, etc.)
• Moodboards, style tiles, element collages
• Visual style guides
6. آزمایش
وقتی سایت تمام مطالب بصری و محتوای خود را داشت، آماده آزمایش هستید.
هر صفحه را کاملاً آزمایش کنید تا مطمئن شوید همه پیوندها کار می کنند و وب سایت به درستی در همه دستگاه ها و مرورگرها بارگذاری می شود. خطاها ممکن است ناشی از اشتباهات کوچک در کد نویسی باشند، و در حالی که یافتن و رفع آنها اغلب دردسرساز است، بهتر است این کار را هم اکنون انجام دهید تا اینکه یک سایت خراب را در اختیار عموم قرار دهید.
نکته: می توان از Screaming Frog's SEO Spider برای این مرحله استفاده کرد. به شما این امکان را می دهد که بسیاری از کارهای استاندارد حسابرسی، همه را در یک ابزار انجام دهید و حداکثر تا 500 آدرس اینترنتی رایگان است.
آخرین نگاه را به عناوین و توضیحات متا صفحه نیز داشته باشید. حتی ترتیب کلمات در عنوان متا می تواند بر عملکرد صفحه در یک موتور جستجو تأثیر بگذارد.
ابزارهای تست وب سایت :
• W3C Link Checker
• SEO Spider
7. راه اندازی کنید!
اکنون نوبت بخش مورد علاقه همه در روند طراحی وب سایت است: وقتی همه چیز به طور کامل آزمایش شده است و از سایت راضی هستید ، زمان راه اندازی آن فرا رسیده است.
انتظار نداشته باشید که این امر به طور کامل پیش برود. ممکن است هنوز عناصری وجود داشته باشد که نیاز به اصلاح دارند. طراحی وب یک فرآیند روان و مستمر است که نیاز به نگهداری مداوم دارد.
طراحی وب سایت - و در واقع ، طراحی به طور کلی - همه به دنبال یافتن تعادل مناسب بین شکل و عملکرد است. شما باید از فونت ها ، رنگ ها و نقوش طراحی مناسب استفاده کنید. اما نحوه حرکت و تجربه افراد در سایت شما نیز به همان اندازه مهم است.
طراحان ماهر باید به خوبی با این مفهوم آشنایی داشته باشند و بتوانند سایتی ایجاد کنند که روی طناب ظریف بین این دو راه برود.
نکته مهمی که باید در مورد مرحله راه اندازی به خاطر بسپارید این است که این مرحله انتهای کار نیست. زیبایی وب این است که هرگز به پایان نمی رسد. پس از فعال شدن سایت ، می توانید به طور مداوم آزمایشات کاربران را بر روی محتوا و ویژگی های جدید اجرا کنید ، بر تجزیه و تحلیل نظارت داشته باشید و پیام های خود را اصلاح کنید.
روند شما چگونه است؟
آیا از یک فرآیند مراحل طراحی سایت خاص پیروی می کنید یا ایده شما کاملاً متفاوت است؟